Geplaatst: 23 januari 2020
De aankondiging van het concert:


Verslag van het concert:

Prelude in de vorm van Verrassingsconcert

Dinsdag 21 januari 2020 stond de grote zaal van Oldershove in Wehl in het teken van muziek en zang van eigen bodem. Het jarige Wehls Gemengd Koor bracht een oer-Hollands programma: "Ik hou van Hollands".
Dit jaar bestaat het WGK 50 jaar en eigenlijk was dit een pre-jubileumconcert. Omdat we als WGK onze (oudere) medemens een warm hart toedragen hebben we deze avond cadeau gedaan aan de bewoners van Oldershove inclusief een kopje koffie en wat lekkers erbij. Het was een feest van herkenning.
Teksten waren uitgedeeld, zodat het publiek naar hartenlust mee kon zingen.
Onder leiding en begeleiding van dirigent Miriam Versteegen, ondersteund door Frans Gerritsen op de accordeon, werden o.a.Catootje, Sophietje en Malle Babbe bezongen.
Ook het blikken harmonieorkest van Boudewijn de Groot en het mooi gedragen Pastorale van Ramses Shaffey en Liesbeth List, waren van de partij.
Spreekstalmeester was Frits Geijsberts.
Elly van der Meijden droeg een prachtig gedicht voor dat ging over de geneugten van het ouder worden; grappig met een serieuze ondertoon.
Na afloop kreeg accordeonist Frans Gerritsen als dank een speldje in de vorm van een harmonica en Miriam een bos bloemen.
Van het publiek ontvingen we een waarderend applaus en van Oldershove een gratis drankje en dat was een fijne verrassing.
Wij als leden van het WGK kunnen zeggen dat we op feestelijke wijze begonnen zijn aan ons jubileumjaar, met dank aan Miriam en "Ome Frans".

HSieronder een collage van de foto's van het concert.
©2021 Wehls Gemengd Koor, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp Willem van Engelen