Geplaatst: 19 december 2019
Verslag van het concert:

Kerstconcert Schavenweide

Op dinsdag 10 december 2019 bracht het Wehls Gemengd Koor extra kerstsfeer in zorgcentrum Schavenweide. Schavenweide is een eigentijds woonzorgcentrum en ligt net buiten het centrum van Doetinchem in de wijk Schöneveld.
In november 2013 werd het nieuwe Schavenweide geopend, met moderne appartementen en een prachtige grote zaal.
Deze zaal is in deze kersttijd stemmig aangekleed met kerstbomen, slingers en andere versieringen met als doel het gebouw en de bewoners in kerststemming te brengen. Wij als WGK waren gevraagd om ons steentje bij te dragen met mooie kerstliederen en dat hebben we gedaan.
De avond begon om 19:30 uur met een woordje van de voorzitter Louis van Rienen, waarna we een kleine drie kwartier zongen.
Vlak voor de pauze brachten we een aantal meezingliederen die door de gasten in de zaal goed meegezongen werden.
Toos Landewers droeg een mooi kerstgedicht voor en daarna was het pauze.
We hadden bij aankomst al een heerlijke kopje koffie of thee gehad, en nu stonden er voor het koor naast koffie en thee allerlei frisdranken klaar.
Na de pauze zongen we nog een aantal liederen. De laatste waren weer bekende meezingers en hiervoor verspreidden de leden van het koor zich tussen de bezoekers in de zaal, zodat de mensen ons goed konden horen om enthousiast mee te kunnen zingen.
Ook dit deel van de avond was een groot succes.
We werden beloond met een hartelijk en welgemeend applaus en mede daarvoor doen we het natuurlijk ook.
Na dit ontspannen optreden, samen met de bewoners van Schavenweide keren we terug naar de werkelijkheid en dat is keihard verder studeren om in april 2020 ons allerbeste beentje voor te kunnen zetten op het concert ter ere van ons 50-jarig bestaan.

©2021 Wehls Gemengd Koor, alle rechten voorbehouden.

Ontwerp Willem van Engelen